Doar piatra din adâncul fântânii îți poate vorbi despre durerea apei (Teodor Dume)

Doar piatra din adâncul fântânii îți poate vorbi despre durerea apei (Teodor Dume)

Vasile Culidiuc: Luptăm


Stăm pe iahtul meu insuportabil de luxos și așteptăm Covidul. Suntem hotărâți să nu cedăm. Am ascultat cu toții ce-a zis Beilerbeiului Koklaus și ne-am înarmat cu kalașnikoave, grenade defensive și ofensive, aruncătoare de grenade, elicoptere de atac Ka -52 (Aligator) și un crucișător rusesc.
Ludmila era atât de beată încât a trebuit s-o țin în brațe cât a vorbit Beilerbeiul. A început să înjure ca un mujic adevărat, 'iob tvoi mati', și alte perle. I-am ascuns kalașnikovul din dotare și de atunci mă amenință că se mărită cu mine.
Svetlana avea chef de giugiuleală și dorea să vin cu ea, să preacurvim. Era îmbrăcată în uniformă de polcovnic NKVD și trăgea fumuri din trabuc.
Cuviosul Grigori preacurvea cu măicuțele lui și se închina o dată la două ore. Dimineață a stropit iahtul insuportabil de luxos cu agheasmă, apoi a făcut o slujbă.
Tolea e beat de două zile. A auzit că România este pe locul trei la consumul de alcool în Europa și dorea să ne ajute să ajungem pe primul loc. Nu-l îngrijorează faptul că suntem campioni la băutul alcoolului contrafăcut. 'Nu contează ce bei, să fie multă stropșeală și să te amețească', obișnuia el să zică. Dormea pe sub un tanc T34. A vrut să schimbe din nou șenilele, pretinde că un tanc nazist Panzer IV a tras în tancul lui. L-a bătut pe Hans, comandantul unui tanc Panzer IV, regulamentar, până l-a băgat în spital. Celălalt comandant de tanc Panzer IV, Franz, a apucat să închidă trapele tancului. De nervi, Tolea a băgat două grenade defensive pe țeava tunului de la tanc, dar a uitat să tragă cuiul. L-au calmat chinezii Wu Lu și Wu Li, cu lovituri de bâtă în cap.
Marcica citea cu voce tare îndatoririle colhoznicului fruntaș în recoltarea sfeclei furajere. Era convinsă că pe malul Moldovei poate însămânța sfeclă furajeră. A aruncat câțiva saci de sămânță pe malurile râului și trage cu pușca în păsările care adună semințele. Vrea să crească porci la intrarea în Gura Humorului și avea nevoie de sfeclă furajeră.
Eu am lăsat-o pe Ludmila într-un șezlong și am tras roaba cu șampanie simandicoasă mai aproape. Am luat și ayahuasca, și am căzut în transă. Doream să văd ce barosăneală am fost în altă viață.
M-am trezit prin Roma. Era un oraș urâțel și puturos. Sunt Tiberius Claudius Caesar Augustus Germanicus, al patrulea Împărat al Dinastiei iulio-claudiene. Supușii îmi spun Claudius. Suntem în anul 51 după Hristos. Sunt fiul generalului Drusus și al Antoniei Minor. După asasinarea nepotului meu Caligula, pretorienii m-au proclamat Împărat. Apoi am fost recunoscut și de Senat.
Am făcut fortificații pe Rin și Dunăre și am construit apeducte și șosele în provincii. Britania a început să fie cucerită pe timpul meu.
Toată lumea zice că sunt un monstru. Maică-mea mă ura. Și ce dacă nu vorbesc coerent? Îmi curge saliva din gură? Din gura Împăratului curge mir și nectar.
'Truillllluuss, adudu băutură răă', poruncesc eu. Cu greutate, au dreptate și ce-i cu asta?
Îmi place băutura, femeile și jocurile de noroc. Îmi place să dau paralele la babaroase. La zaruri am pierdut o femeie, dar nu-mi pasă.
Scriu cărți de istorie, am scris despre istoria etruscă și cartagineză. Am studiat istoria și nu m-am implicat în viața politică până n-am ajuns împărat.
'Vivină și tu la culbe, curcuve', reușesc să zic.
Doamne, ce-mi plac femeile. Mă atrag țâțele, fundul și tot ce mai au ele.
M-am răzbunat pe asasinii lui Caligula, răzbunându-mă pe Cassius Chaerea, instigatorul, și pe Iulius Lupus, asasinul lui Caesonia.
N-am chef să mor otrăvit. Am distrus toate otrăvurile lui Caligula și am ars dosarele penale.
'Băbăiatule, adudu gagaigigice', am comandat eu, Claudius, Împăratul Imperiului Roman.
Au fost aduse câteva curve din ținuturile Rinului, blonde, cu ochii albaștri și frumoase.
Fug după Helga. O puștoaică tatuată pe buci. E cool. Am luat două pastile de Viagra și am tras un joint.
Un senator mi-a adus câteva sticle cu vodcă rusească. Tare ca dracu.
Ilse era într-o pereche de blugi strâmți și cu bustul gol. Era o brunetă teribil de focoasă. Eram nebun după sfârcurile ei maronii. Chicotea ispititor. Fug și după ea.
Doamne, dă-mi putere să mă culc cu toate. O să mă culc cu toate la rând.
Beau vin și vodcă.
Sunt destul de amețit. Sunt Împăratul Imperiului! Sunt cel mai important om din lume.
Andreea, altă puicuță, mi-a aruncat o sticlă în cap. Am amețit. M-am împiedicat și am căzut.
Leșin.
Două buze dulci mă sărută regulamentar. E Ludmila. Aud Bregovic. Sunt iar în Secolul 21.

Niciun comentariu:

Postare prezentată

Teodor Dume: De ce, tată?...

Tata s-a dus într-o zi de iarnă cu foarte multă zăpadă. De fapt, nici nu știu dacă s-a dus de tot.Indiferent de zi, cu privirile încețoșat...

Top 10