Doar piatra din adâncul fântânii îți poate vorbi despre durerea apei (Teodor Dume)

Doar piatra din adâncul fântânii îți poate vorbi despre durerea apei (Teodor Dume)

Călin Pop și formația sa,(Celelalte cuvinte): 100 de ani de existență a Colegiului Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea


Este posibil ca imaginea să conţină: Calin Pop, pe scenă, cântând la un instrument muzical, concert şi chitară
În 5 octombrie 2019 s-a împlinit 100 de ani de la inaugurarea solemnă a primului an școlar  la Colegiul Național "Emanuil Gojdu" din Oradea. Cu ocazia centenarului, colegiul împreună cu Primăria Oradea organizează o serie de evenimente pentru a sărbători cei 100 de ani de existență.
Programul evenimentelor a fost prezentat joi, 5 septembrie de către directorul instituției școlare Florin Nicoară, directorul adjunct Anca Micle și Mihai Jurca din partea APTOR.
Colegiul Național "Emanuil Gojdu" are în prezent peste 1100 de elevi, 70 de profesori, iar în cei 100 de ani de la înființare aproximativ 20.700 de elevi au studiat în băncile celei mai renumite școli din Oradea.
În mod constant, corpul profesoral şi absolvenţii gojdişti şi-au legat numele de performanţă. De-a lungul celor 100 de ani de funcţionare a liceului, majoritatea absolvenţilor au urmat studii superioare, formându-se ca specialişti. Mulţi au ajuns medici, avocaţi, funcţionari, profesori, economişti şi, mai nou, informaticieni, atât în Oradea, cât şi în ţară şi străinătate.Între absolvenţii cunoscuţi îi amintim pe profesorul Teodor Neş, fizicianul Dorin Poenaru, matematicianul Leonida Toma Dragomir, scriitorii Dumitru Radu Popescu, Mircea Zaciu şi Mircea Bradu, scenaristul Titus Popovici, istoricul Ovidiu Drimba.De asemenea, la liceul "Gojdu" au studiat mai mulţi viitori academicieni, precum Caius Iacob, Radu Iftimovici, Gabriel Ţepelea şi D.R. Popescu etc.

Niciun comentariu:

Postare prezentată

Teodor Dume: De ce, tată?...

Tata s-a dus într-o zi de iarnă cu foarte multă zăpadă. De fapt, nici nu știu dacă s-a dus de tot.Indiferent de zi, cu privirile încețoșat...

Top 10