Doar piatra din adâncul fântânii îți poate vorbi despre durerea apei (Teodor Dume)

Doar piatra din adâncul fântânii îți poate vorbi despre durerea apei (Teodor Dume)

Aurelian Silvestru, carte: Străina de la Hollywod

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text
In Colecția ,,Biblioteca de proză” a editurii PRINCEPS MULTIMEDIA Iași, sub semnătura redutabilului prozator AURELIAN SILVESTRU, a aparut romanul STRĂINA DE LA HOLYWOOD.

Pe coperta a IV-a a cărții stă scris:
Promotor al realismului magic și moral, Aurelian Silvestru este unul dintre cei mai reprezentativi și mai citiți prozatori români de azi.
Așa cum afirmam nu de mult, acest scriitor de raftul întâi, aflat la confluența Esteticului cu Eticul și Sacrul, este un moralist născut iar nu făcut, pilduitor ca Esop, șfichiuitor ca înțeleptul Seneca, visător ca Cervantes și mereu în legătură tainică cu divinul. Cărțile sale de proză, între care Templul Bunătății (2005), Cel rătăcit (2009), Pragul (2014), Și tu ești singur (2014) , Îngerii dispar în ploaie (2017), Cavalerul cu aripi de petale (2018) au apărut în tiraje mari și au fost traduse în cinci limbi de circulație.
Străina de la Hollywood, cartea pe care-o avem în față, impecabilă construcție romanescă, este un semnal de alarmă și un îndemn pentru salvarea lumii cât nu este prea târziu. Personajele sunt tineri, puternice personalități, conturate la început din două-trei tușe, printr-o magnetică prestidigitație, îmbogățite apoi prin dialoguri și meditații de jurnal (Felicia, Maxim, Stejar, Floridana, Odesitul, Denis, pictorul Viorel Dumbravă). Acțiunea se petrece într-un mare oraș dar și în catacombele acestuia, unde se pregătesc arme bacteriologice care pot distruge lumea. Romanul dezvoltă o luptă acerbă pentru anihilarea descoperirilor letale ale savantului Nicanor, o luptă împotriva răului, reprezentat de clanul Gigi Bob, Andrei, Titus Vulg.
Ca și în celelalte cărți, în Străina de la Hollywood, Aurelian Silvestru face, cu mijloacele romancierului, o pledoatie pentru încrederea în biruința binelui și a iubirii ca forță motrice a lumii și paravan împotriva răului. Cititorul va fi captivat de dinamismul acțiunii, de dialogurile percutante, de spectacolul aforismelor de învățătură, de imaginile filmice și replicile inteligente, toate acestea semnele și arsenalul unui mare prozator.

Daniel CORBU

Niciun comentariu:

Postare prezentată

Teodor Dume: De ce, tată?...

Tata s-a dus într-o zi de iarnă cu foarte multă zăpadă. De fapt, nici nu știu dacă s-a dus de tot.Indiferent de zi, cu privirile încețoșat...

Top 10