Doar piatra din adâncul fântânii îți poate vorbi despre durerea apei (Teodor Dume)

Doar piatra din adâncul fântânii îți poate vorbi despre durerea apei (Teodor Dume)

Veronica Pavel Lerner, carte: Disonanțe de bon - ton

Disonanțe de bon - ton este cea de-a 8/a carte a scriitoarei Veronica Pavel Lerner, din Canada. Șase dintre ele au apărut la Edituri din Romania în anii 2000,2001, 2006 ,2015, și 2018, iar două în Canada în anii 2001 și 2002.
A publicat în peste 10 antologii de poezie și proză scurtă.
Cartea de față,Disonanțe de bon - ton, a apărut în acest an, 2019, la Editura Coresi Publishing House. Are 218 pagini între care găsim 44 de texte de proză scurtă împărțite în 5 subtitluri ("Ai carte, ai parte","Cumpărați, Cumpărați, Cumpărați,"Caută acul în carul cu fân","D-ale canadianului" și "Călători din toate țările, uniți-vă" Cartea este ilustrată de Adelaida Mateescu cu desene apărute în ultimii ani în revista literară online "LaPunkt".
Prezenta lucrare apare în format digital și tipărit.
Coperta:Leo Orman
Ilustrațiile de pe copertă:Adelaida Mateescu

Veronica Pavel Lerner s-a născut la București. A emigrat în Canada în 1982, la Montreal, iar în 1997 se mută la Toronto, unde își desfășoară în prezent activitatea de om de știință, editor, poet și eseist.
Iată motivația cărții expusă de autoare:
"Întămplările povestite sunt autentice, nimic nu e inventat.Tot ce am făcut a fost să observ partea comică din locurile unde mă aflam, fie că era vorba de vizite la doctori, de alergături prin mall-uri, sau de călătorii de agrement. Sper ca cititorul, trecut cu siguranță prin situații asemănătoare cu ale mele, să se regăsească în multe din pățaniile descrise."

(Veronica Pavel Lerner)

Niciun comentariu:

Postare prezentată

Teodor Dume: De ce, tată?...

Tata s-a dus într-o zi de iarnă cu foarte multă zăpadă. De fapt, nici nu știu dacă s-a dus de tot.Indiferent de zi, cu privirile încețoșat...

Top 10